Opět jsme rozzářili Severní tribunu Androva stadionu. Rozzářili jsme ji se na počest 10letého výročí, troufáme si říci, největší akce olomoucké ultras scény za celou dobu její existence. Obrázky hořícího „Severu“ obletěly doslova celý svět. Video na youtube má dodnes více než 840 tisíc shlédnutí. A taková akce jistě zaslouží připomenutí a oslavu.

Nápad na takovou oslavu vznikl v hlavě jednoho z mladých ultrasáků a na jeho naplnění se pracovalo již od léta tohoto roku. Kruciální část však přišla až necelé tři týdny před uskutečněním, kdy jsme rozjeli skupinu, ve které se měli zmobilizovat pomocníci a vybrat nutný obnos na opětovné rozzáření Severu (bylo třeba minimálně 10.000,-Kč). Tuto nemalou částku jsme mezi sebou vybrali. A otázkou tak již zůstával pouze počet lidí, který se na rozzáření Severu bude podílet. A také velkým otazníkem zůstával termín.

Původním plánem bylo celou akci provést na utkání s Prostějovem, ale bohužel momentální situace scény v Olomouci není taková, abychom mohli jít proti klubu, nedejbože proti LFA. A tak nakonec s výhradami od spousty z ultras a také s pochybností nás samých volíme sobotní termín (mimo jakékoliv utkání fotbalové). Toto rozhodnutí nás stálo jistě několik „pomocníků“, ale zpětně ho můžeme hodnotit kladně. I díky němu se podařilo vše dopilovat prakticky na 119%. A doufáme, že příští akce (ať už jakákoliv) již bude podporována všemi aktivními fanoušky a posuneme si laťku ještě výš. A budeme za sebou stát, nepočetní, ale věrní a jeden za druhým.

V sobotu se k nám obrací počasí zády. Celý den prší a leje jako z konve. A v nás rostou pochyby. Sejdeme se v nějakém důstojném počtu? Nenaruší déšť pyro? Naštěstí Bůh byl na naší straně a jako zázrakem deset minut před srazem pršet přestalo (holt tohle byl večer desítky). Na místě srazu se nás schází okolo 50. Uvědomujeme si, že to není úplně zázračný počet, ale vzhledem k již výše zmíněné situaci na olomoucké scéně a neveřejnosti celé akce, jsme i s tímto nadmíru spokojeni. A taky musíme všem poděkovat. Bez vaší vášně, vašeho zaujetí a vaší pomoci by se nic neudálo.

Jak hodnotit celou akci za nás za Ultrasáky? Je smutné, že nejsme momentálně něco takového schopni odpresentovat na utkání, ale na druhou stranu raději tvoříme, než bychom seděli doma v papučích. A hlavně příště, pokud se sejdou i ti, kteří z jakýchkoliv důvodů chyběli, to bude jistě lepší a třebas i na utkání.

Ale teď už dejme prostor videu a fotkám z celé akce…

 

Akce se zůčastnili nebo ji podpořili- Ultras Sigma, Modrobílá garda, Blázni ze stadionu, Forza Sigma – Zábřeh, Unterstutzer aus Kuttenberg, Ultras12, Sigma United, Hanácká legie, Red Wolf fans

 

Díky všem zúčastněným a Sigmě a pyrotechnice zdar!

 

Podobné články